dinsdag 9 oktober 2012

Poor John





Twee zeer getalenteerde broers besluiten op een dag een bandje te gaan beginnen. Omdat ze te lui zijn om verder te zoeken naar bandleden, besluiten ze een tweemansformatie te starten. De een is de drummer, bassist en zanger. De ander is gitarist, zanger en speelt mondharmonica. Maar als je je ogen dichtdoet, hoor je een complete bezetting! Dit doen ze verdomd goed en werkt zeer aanstekelijk! Goede shit uit de jaren ’60 en ’70 komt voorbij.


De broers Leonard en Jacco Kiezenbrink uit Hengevelde begonnen deze tweemansband als een geintje, maar het sloeg zo aan dat de vraag om optredens nog steeds groeit. Jacco speelt gitaar en zingt en Lennard zingt en speelt basgitaar en drums tegelijkertijd (!).

 
 
Poor John startte als rock-'n-rollband, maar uit liefhebberij kwam er steeds meer countrymuziek bij. De opzet is in elk geval om met zijn tweetjes zo hard mogelijk te spelen, dat wil zeggen: vlot en optempo. Poor John speelt meer en minder bekende klassiekers, zowel country als rock-'n-roll, met de nadruk op de vijftiger en zestiger jaren, maar ook wel van latere tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten